Рецензія до фільму: Студія Дісней, що спеціалізується на принцес всіх мастей, дивувати, схоже, давно розучилася. Так, полинезийской принцеси ще не було, так, вона майже весь фільм проводить в океані, будучи зовсім русалочкой, так, мультяшний Дуейн Скала Джонсон весь фільм перетягує на себе ковдру з головної героїні, але під яким соусом картопля фрі не подав, він залишиться картоплею. Початок немов з «Сімейка Крудс»: дівчина рветься в заборонені місця, а сім'я в особі консерватора-батька, печеться виключно про безпеку, опирається цьому. Ось тільки якщо в «Крудсах» було безліч різноманітних персонажів, «Моана» радує нас всього двома, адже все другорядні герої або з'являються ненадовго на суші, як батьки принцеси, або створені для комедії, як недоумкуватий півник, або є істотою неживим, якщо так можна висловитися щодо Тихого океану. У «Сімейці» до того ж є величезна кількість різноманітних локацій, а тут лише океан безкрайній, та рідкісні одноманітні острова. Перші півгодини, що включають в себе дві нічим не примітні пісні про одне й те ж, не завадило б скоротити, швидше відправивши героїв в путешествіе.Тем не менше, Дісней свою роботу знає, не за красиві очі перетворившись на найбільшого медіагіганта, тому як б не була вторинна історія, герої прописані як мінімум цікаво, і навіть всього удвох на тісному човнику примудряються розважати протягом усього мультфільму. Причому, чим ближче фінал, тим цікавіше стає. Принцеса, нехай і не володіє якимись визначними особливостями, за винятком свого полінезійського походження, але все ж гранично мила, вкрай цілеспрямована і просто обрано. Її могутній, але ні на що не придатний без свого гака сподвижник, радує чарівними здібностями, почуттям гумору, вмінням вчасно прийти на допомогу і оригінальними татуюваннями, які з'являються самі по собі і є по суті ще одним другорядним персонажем. У картині при цьому немає негативних героїв, немає реальних небезпек для Моани, адже сам океан на її боці, відсутні і скільки б то не було кульмінаційні і напружені моменти. Подорож героїв гранично спрощено, а найяскравіший персонаж влаштувався десь в темному підводному царстві, володіє панциром і клешнями, слабкий до всяких блискіток, та ще й виконує кращу пісню в мультфільме.Історія вихваляє мандрівників, що кидають виклик стихіям і самим богам, виконує пісню в честь океану, який є не перешкодою, але дорогою до нових відкриттів, віддає чергову данину одвічному - дружбу, сміливості і відданості. Мультфільм далекий від кращих диснеївських проектів, йому не вистачає піксарівський оригінальності і дрімворксовской искринкой, він повторює вже пройдене на трохи змінений лад. Створено безумовно для дітей, а дорослим буде нуднувато.
загрузка...